Eyisha 's opleiding
   
!!!Eyisha is beschikbaar voor foto- en/of filmopdrachten.!!!
Voor boekingen
Dierencasting.nl
Wat kan Eyisha allemaal?!

 • Eyisha kan meer dan 60 truckjes & kunstjes
 • Ze is bijzonder lief tegen kinderen en andere honden, zowel puppy's als oudere (volwassen). Met katten gaat alleen als de kat niet wegvlucht voor haar.
 • Ze kan ook overweg met andere dieren, zoals paarden, schapen, koeien, varkens, ect.
 • Eyisha is een heel leergierige en vlijtige leerling die alles heel snel oppakt en nieuwe kunstjes meteen door heeft.
 • ze is een talent wat betreft fotoshoots maken, zodra ze de camera's ziet draaien gaat ze ervoor staan en posseert ze alsof ze doet het al jaren!
 • Zij is een unieke hond met een geweldig karakter, vol met werkdrift & buitdrift zit, als zij maar voor me kan werken en zich kan uitsloven dan is ze happy!
  Het is ook een hond met heel veel lef & zelfvertrouwen wat ons dan ook al in de nodige lastige situaties heeft gebracht, mijn dametje gaat maar al te vaak 2 1/2 tot 3 meter hoog in de boom en soms gebeurd het wel eens dat ze niet meer naar beneden kan en dat de brandweermannen weer moeten uitrukken...
 • Kortom het is een stoere, pittige en werklustige doberdame die aanlegt heeft voor zowel bewaking of als voor reddingshond! Zij is een dobermann zoals een dobermann hoort te zijn en daarmee bedoel ik de karakterzuivere dobermann van vroeger!!!

  Ervaring en/of opleiding:
 • BH (VZH)
 • B-curus
 • 1. Basiscertificaat KNPV: proef basis gedaan en geslaagd met 215 punten
  Voordat je op mag voor de certificaten Vlakterevieren, Puinzoeken, Sorteren of Speuren, moet je eerst je Basiscertificaat halen. Het Basiscertificaat bestaat uit een heleboel onderdelen: speuren , vergelijkbaar met een IPO2 spoor, maar dan met een geweer op het eind dat moet worden aangeblaft, sorteren , maar dan geen 5 beluchte buisjes maar slechts 3 buisjes waarvan er maar 1 is belucht, een appèl-gedeelte dat vergelijkbaar is met VZH, maar dan zit er ook nog vooruitsturen bij en omcommanderen van links naar rechts, 1 slachtoffer vlakterevieren , het lokaliseren en verwijzen van een breekijzer en een geweer die in een strook bos van 100 meter zijn gegooid, het opzoeken en apporteren van 3 kleine voorwerpjes, het lopen over onaangenaam materiaal en het weigeren van gevonden voedsel, het springen over een schutting van 1 meter hoog en een kuil van 1,5 meter breed, het optillen en overgeven van de hond en het beklimmen van een trap en het lopen over een loopplank van 5 meter lang, op 2 meter hoogte.


 • 2. Reddingshond: Vlakterevieren (A en B) proef A gedaan en geslaagd met 119 punten
  Bij vlakterevieren is het de bedoeling dat de hond een liggend of zittend persoon (slachtoffer) opspoort. Dit vindt meestal plaats in een bos. Honden zijn in staat grote gebieden intensief en met plezier te doorzoeken. Vindt de hond het "slachtoffer", dan moet hij dit kenbaar maken aan zijn geleider. Bij ons gebeurt dit meestal door middel van blaffen. De geleider kan dan op het geluid af gaan en is zo in staat het slachtoffer (met hond) snel te vinden. De hond mag ondertussen het slachtoffer niet verlaten. Voor het certificaat Vlakterevieren A moet de hond 2 slachtoffers lokaliseren en verwijzen, voor het certificaat Vlakterevieren B moet hij laten zien dat hij in staat is om in twee doorgangen (met een pauze er tussen) 3 slachtoffers op te sporen (6 in totaal).

 • 3. Reddingshond: Puinzoeken (A en B) proef A gedaan en geslaagd met 120 punten
  Bij puinzoeken wordt de hond geleerd een onzichtbaar slachtoffer, dat in of onder bepaald materiaal verstopt zit, te verwijzen. Bijvoorbeeld bij aardbevingen, waarbij slachtoffers bedolven zijn geraakt onder het puin, worden vaak reddingshonden ingezet. Door het fantastische reukvermogen van de hond, is hij in staat om om, onder vele lagen puin, de reddingswerkers exact aan te geven waar eventuele slachtoffers zich bevinden. Ook dit wordt aangeleerd door de hond een speelvoorwerp bij het slachtoffer aan te bieden. Als een hond een slachtoffer (met speeltje) niet kan bereiken is krabben en/of blaffen een natuurlijke reactie van de hond. Dit wordt gebruikt als verwijzing van een slachtoffer onder puin. Ook hiervoor geldt weer; voor het A-certificaat moet de hond 2 slachtoffers opsporen, voor het B-certificaat zijn dit er twee keer drie.


  Eind februari 2010 legt ze de proef Vlakte B en Puin B af
 • Explosieven speurhond (onderdeel van het zoekhonden programma) (Filmpje speuren)
  De oefeningen kunnen de volgende onderdelen bevatten: langdurige zoekacties, omgaan met veel mensen, tijdsdruk, verleidingen, vermoeidheid, etc.)
  vreemde omstandigheden (nacht, bergachtig terrein, slechte weersomstandigheden, etc.).
  Na een intensieve training is de hond opgeleid op 14 basisstoffen (springstoffen, kruiten en nitraten). Door op deze wijze te trainen is de hond in staat alle explosieven te herkennen.
  De hond wordt geleerd passief te melden. Om ervoor te zorgen dat de hond onder alle omstandigheden geconcentreerd werkt worden de oefeningen uitgevoerd op verschillende locaties zoals: stadions, luchthavens, stations, op schepen en in gebouwen.
  Door op deze wijze te trainen leiden we een stabiele speurhond op die na afsluiting van de opleidning instaat is om te worden getoetst door de Nederlandse Bond van de Diensthond of een hiervoor speciaal geschreven Kwaliteitstest.
  4a. Vuurwerk detectie
  Net als bij de andere onderdelen speuren gaat ook hier de hond rustig te werk en meld passief als hij wat heeft gevonden.
  4b. Drugs speurhond (Filmpje speuren)
  Na een intensieve training is de hond opgeleid op de meest actuele verdovende middelen.
  De hond wordt geleerd passief te melden. De trainingen worden uitgevoerd in steeds wisselende, realistische settings.


  !!!---Start voorjaar 2010---!!!
 • Verstekelinghond
  Een verstekelingen hond dient verstopte personen te vinden, doormiddel van de persoonsgeuren te traceren, die op een andere manier dan legaal een bepaald punt willen bereiken.
 • Pakwerk
  Op dinsdag 19 januari 2010 heeft Tayisha voor het eerst kennisgemaakt met een pakwerker en ik weet niet wie van ons 2 het meest heeft genoten maar we zijn beiden van mening dat dit zeker voor herhaling vatbaar is!!!
  De opleidingen die we hebben gevolgd is met hulp van o.a. de KNPV hondenbrigade van Hilversum & bewakingshondenbrigade.

   

 • Eyisha in actie (foto's)

Copyright © 2005 www.dobermannsite.nl